Mindbuilding

Een bouwsysteem dat het traditionele bouwproces tot verleden tijd maakt.

Vanuit jarenlange ervaring in woningbouw en architectuur is MindBuilding ontwikkeld. Niet zozeer de techniek en de producent, maar vooral de markt vormde de basis voor de ontwikkeling. Het nieuwe systeem moest een oplossing bieden voor de onvrede met omslachtige bouw en hoge faalkosten. Daarnaast waren milieuvriendelijkheid en flexibiliteit belangrijke uitgangspunten in het ontwikkelingsproces.

Het resultaat is een prachtig bouwsysteem: MindBuilding

Een prefab bouwsysteem met veel ruimte voor de architect

MindBuilding combineert gestandaardiseerde uitwisselbare componenten die industrieel worden vervaardigd en is daardoor als systeem geschikt voor de realisatie van alle soorten gebouwen. De opdrachtgever kan met MindBuilding zijn wensen laten vervullen en is vrij in de keuze van een architect, omdat iedereen met het systeem kan werken.

De standaardisatie is doorgevoerd in de componenten en koppelingen van het systeem, maar niet in het ontwerp van een gebouw, zoals bij brochure- en projectmatige bouw veelal wel het geval is. Door combinaties te maken van de verschillende componenten biedt MindBuilding vele varianten. Architectuur, oppervlakte, inhoud en indeling zijn naar wens in te vullen, maar kunnen uit de standaard Mind Building componenten worden geleverd en geassembleerd

Snel, slim en weersonafhankelijk bouwen

Op bouwplaatsen werken vaak meerdere partijen, wat zorgt voor veel mensen, materiaal en machines. Wanden optrekken, vloeren storten en andere werkzaamheden gebeuren bij MindBuilding op een centrale locatie. De benodigde gevels en vloeren, inclusief technische installaties, worden van tevoren op maat gemaakt en pas gemonteerd op de bouwlocatie. Dit zorgt voor een efficiënte werkwijze en voorkomt drukte en bouwafval op de bouwplaats.

Fabrieksmatige productie van hoog kwaliteit componenten

De componenten worden in de fabriek onder optimaal geconditioneerde omstandigheden geproduceerd. Een zeer hoge kwaliteit wordt te allen tijde gegarandeerd. Doordat de componenten fabrieksmatig worden geproduceerd, heeft het weer geen invloed op de bouwtijd van uw gebouw.

Gepatenteerde fundering

Vanuit de fabriek gaan de MindBuilding componenten naar de bouwplaats waar ze worden geassembleerd. Als basis voor de rest van het bouwproces geldt de MindBuilding fundering die zeer nauwkeurig wordt uitgezet. De constructie van de fundering bestaat uit palen en/of poeren waarop de constructievloer wordt gelegd.

Funderingsbalken zijn bij MindBuilding niet benodigd. De vrijdragende wanden en op de hoek dragende vloeren worden vervolgens op een gepatenteerde wijze met elkaar verbonden.

De grote voordelen van prefab bouwen volgens MindBuilding

Doordat de verschillende elementen prefab worden aangeleverd, worden enorme winsten geboekt. Niet alleen qua veiligheid en gezondheid voor de mensen op de bouwplaats, immers er hoeft veel minder zwaar (til)werk verricht te worden, maar vooral ook de winst voor het milieu is een belangrijk aspect van MindBuilding. Bovendien wordt door de werkwijze van MindBuilding de bouwtijd aanzienlijk verkort. In een dag is het gebouw wind- en waterdicht en afhankelijk van het ontwerp en de omstandigheden kan een gebouw al na drie weken in gebruik worden genomen.

Milieuvriendelijker dan traditioneel bouwen

dubo award logo

Niet alleen de besparing op bouwkosten en de veiligheid van de bouwlieden waren belangrijk bij de ontwikkeling van het bouwsysteem. Ook de winst voor het milieu is een belangrijk aspect geweest bij de totstandkoming van MindBuilding. Het systeem is ontzettend duurzaam door de materialen waaruit het wordt vervaardigd. Daarnaast biedt het een milieuvriendelijke oplossing voor de lange termijn doordat alle onderdelen gemakkelijk te hergebruiken zijn.Niet voor niets ontving MindBuilding de Dubo Award, de prijs voor het beste duurzame product. De moglijkheden voor wat betreft energiezuinige oplossingen voor elektra en warmte binnen MindBuilding zijn logischerwijs eindeloos.

 


Mindbuilding projecten

Vrij wonen

De woning die u nu bouwt is later eenvoudig aan te passen.

Woonwijken

MindBuilding is uitermate geschikt voor de bouw van complete woonwijken. Voor een woningbouwvereniging in het westen van het land zijn zestig MindBuilding woningen gebouwd. De woningen zijn compleet demontabel waardoor ze in de toekomst eenvoudig aan te passen zijn. Meer informatie over dit project vindt u hier,

Kantoren

Dit kantorencomplex kan in de toekomst eenvoudig omgebouwd worden voor bijvoorbeeld meer werkplekken. Met MindBuilding bent u voorbereid op de toekomst.

 

Zorg

Dit zorgcomplex kan later uitstekend gebruikt worden voor permanent wonen of voor andere doeleinden. De componenten kunnen compleet worden weggehaald zonder schade aan de omringende natuur. Het andere voorbeeld een zorgcomplex compleet met moestuin en water voorziening, waardoor het hele complex ook zelfvoorzienend is.

Scholen

Een schoolgebouw moet uiteraard afgestemd worden op de hoeveelheid leerlingen. Afhankelijk daarvan kan in de toekomst gemakkelijk worden verkleind of uitgebreid.


Bent u geïnteresseerd of wilt u graag meer informatie?

Neem contact met ons op